2de keer ocean cay en Roatan
7 augustus 2025 - Guatemala-Stad, Guatemala
We bezochten eergisteren weer ocean cay na een nieuwe lading passagiers aan boord van het shop kwamen. We gingen naar hetzelfde strand maar gingen nu aan het andere uiteinde zitten. Jammer genoeg waren er kwallen in de zee die dag. Alexander en Jennifer zijn een paar keer flink gestoken. Andreas had een heremietkreeft gevonden en was hier helemaal gefascineerd door. Na een dagje waarin we veel gesnorkeld hebben in het helderste water dat we ooit gezien hadden zijn we terug naar de boot gegaan. De dag erna hadden we een dag op zee waarin we meededen aan een familiequiz. Mama en papa mochten/moesten zelfs op het podium komen. We hebben ook nog meegedaan aan MasterChef at sea. Daarna heeft mama nog in het casino proberen de cruise terug te winnen, maar helaas zonder resultaat. Daarna ging papa fitnessen en zijn mama en de jongens naar de splash zone gegaan bij het zwembad. De jongens hebben een vriendje op het ship en hebben fijn gespeeld. In de avond was het galadiner, dus deden we onze beste outfit aan en gingen we in het a la carte restaurant eten. Alexander at voor het eerst steak tartaar en was helemaal verkocht. Andreas heeft kreeft en garnalen gegeten. Vandaag hebben de Roatan bezocht. Dit is een eilandje van Honduras en een echt pareltje. We zaten met ons 4 in een busje samen met een Amerikaans koppel. We kregen eerst een kleine tour van het eiland waar we een rumfabriek en een chocoladefabriek bezochten. Daarna gingen we naar een dierenopvang gingen waar ze luiaards, ara’s en aapjes hadden. Met de aapjes mochten we kennismaken door in hun kooi te gaan. Een mooie en onvergetelijk ervaring waarbij de apen vooral vrij spel kregen. Na deze stop gingen we snorkelen langs het koraalrif van Roatan. Andreas heeft hier eindelijk zijn angst voor snorkelen overwonnen en kon dus meegenieten van de prachtige onderwaterwereld. Zee-egels, zeesterren, een zanddollar, ontelbare vissen en zelfs een barracuda hebben we gezien. Vervolgens werden we afgezet op een idyllisch strand waar de jongens fijn gespeeld hebben met een grote Deense dog Denver. Puur genieten! Moe maar heel content zijn we terug gegaan naar het ship. We hebben gedineerd in een van de speciale restaurants waar we heerlijk Mexicaans hebben gegeten. Morgen gaan we naar Costa Maya waar we een rustig dagje aan het strand hebben gepland.